Puuha-Pete

Lunta lunta lunta. Jee. Sitä vihdoin tuli sopivasti, tai siis saa sitä tulla enemmänkin, mutta sitä on nyt sen verran riittävästi, että kura on suljettu jäätyneen maakuoren alle. Tällaista sen pitääkin olla. Kuinka hienoa onkaan mennä tiettömille ja poluttomille alueille kävelemään ja vain nauttimaan lumesta. Lumi kun on vielä kevyttä pakkastavaraa, niin ei oikein mukavammaksi voi tulla. Toki, en muistanut sitä, että ei se lumi ihan kokonaan ratkaise ulkona käymisen ongelmaa. Lumessa on kiva kieriä ja vaikkei kierisikään, niin käkkärät ja karkeat karvat kyllä osaavat kerätä lunta itseensä. Oivalla varsinkin tuntuu olevan hieman identiteettikriisiä siitä, että hän on ainoa musta mies tässä porukassa ja yrittää raivopäisesti naamioitua valkoiseksi.

Oivan kanssa käytiin kehityskeskustelu aiheesta. Muistutin, että hän on vähintään yhtä tärkeä kaveri jengille kuin muutkin, oli hän sitten väriltään musta, valkoinen, punainen tai vihreä. Ei meillä värien mukaan ennenkään ketään olla arvotettu tai tuomittu. Ainakin onneksi ihan pissalenkit sujuvat nyt ilman puolen tunnin lumipallojen sulattelutoimintoja, kun tiet on aurattu ja normaalia liikehdintää pääsee tekemään rämpimättä lumen keskellä. Voi valita ne lenkit, jolloin on valmis käynnistämään kuivauskaapin, jotta jengiläiset saadaan sinne roikkumaan ja kuivumaan. Kurassa oli se hyvä puoli, että hiekan saattoi imuroida, mutta lunta ja vettä on hieman hankalampi jättää lattialle odottamaan. Onneksi Usko sentään on puli-Usko, joten sulatteluoperaatioon tarvitsee ottaa vain kaksi kaveria. Toki nämä kaksi keräävät lunta itseensä vähintään kolmen koiran edestä. Armas kerää varsinkin takapäähänsä lumipalloja, jotka näyttävät siltä että sadoittain pieniä Michelin-ukkoja olisi tarrannut koko puruvoimallaan kiinni kaverin takamukseen. Harmi, että ehdin hommata perromobiiliin jo uudet ja hyvät talvirenkaat, muuten tästä olisi voinut lähteä neuvottelemaan yhteistyödiiliä.

Joka tapauksessa, ihan sama miten paljon työtä kuivattelu ja sulattelu aiheuttaa: Ihanaa että on talvi! Sen kunniaksi enemmän kuvia ja vähemmän höpöttelyä.

Odotettu ja tarpeeseen tullut loma alkaa olla lopuillaan. Ihan vielä ei onneksi tarvitse työasioita miettiä ja kovasti näitä tietoisuuteen pyrkiviä pohdintoja pyritään taklaamaan pois. Eniten ollaan nukuttu ja nautittu lumesta lenkkeillen ja oleskellen. Ensi viikolla koko porukka jatkaa taas työntekoa ja odottelee innolla mahdollisesti tulevia lumimyrskyjä. Voi kerätä karvapallerot kainaloon, katsella lumentuloa ja lukea lehdistä kuinka lumi yllätti autoilijat. Toki tietenkin karvapallerot pitää viedä ulos ja lopulta saatankin päätyä tilanteeseen, että karvapalleroiden sijasta minulla on lumipallerot, joiden kanssa lumentuloa ihmetellään.

Tällä viikolla jengiimme on pesiytynyt ihka oikea Puuha-Pete. Jokainen tietää tämän hieman raskaan ihmistyypin, jolla on nyssyköitä ja pussukoita joka puolella, ja jonka päivittäisiin rutiineihin kuuluu keksiä ja kehittää projekteja, joissa nyssykät ja pussukat muokkaillaan omiksi kokonaisuuksikseen. Joka päivä löytyy jotain puuhasteltavaa, joka puuhastelijasta tuntuu maailman tärkeimmältä. Juu ja ei, jengiimme ei ole pelastettu tai sijoitettu yhtään ihmistä, vaan tuo puuhastelija on herra Armas. Tällä viikolla ympäristö on tuntunut erittäin virikkeiseltä ja riippumatta pitkistä lenkeistä, on sisällä ja ulkona tapahtuva puuhailu päässyt ihan omiin sfääreihin. Kaikki, ihan kaikki, mahdollinen vastaantuleva asia maailmassa, pitää testata ja kokeilla.

Onhan pienimuotoista puuhastelua ollut koko ajan, kuten muutama viikko takaperin, kun lenkille lähtiessä ehdin laittaa isommille pojille hihnat, kunnes huomasin puhelimen jääneen työpöydän päälle. Näin ollen käänsin selkäni, kävelin seitsemän askelta työpöydälle ja palasin takaisin eteiseen. Tässä alle kuvattuna tuo taideteos, jonka Armas ehti tuossa ajassa puuhastella. Vielä kun kokonaiskuvaan lisätään noiden narujen päässä olevat isot pojat, päästään melkoisen modernin taideteoksen jäljille. Isot jengiläiset vain seisoivat hämmentyneenä ja ihmettelivät, mitä tuo anti-Houdini oikein puuhastelee.

Jengimme jäsenrituaaleihin kuuluu, että jokaiselle jengiläiselle löydetään jengielämään sopiva kappale. Kun kukaan ei ole kuuntelemassa, saattaa pomo lauleskella jengiläisille heille nimikoituja kappaleita. Ei ehkä niinkään yllättävää, että Armas on saanut osakseen lähiaikoina kuunnella Puuha-Peten tunnusmusiikkia. Tämä on kohtalaisen karmea korvamato, ainakin näin ihmiselle. Kyseinen kappale sopii hyvin harjoittelijajäsenen kappaleeksi, mutta innolla odotan sitä, mikä kappale Armakselle sävelletään, kun tulee aika julistaa tuo pikkuhuligaani viralliseksi jäseneksi.

Uskon jengikappale on Cheekin ”Kuka muu muka”. Sehän on ihan ihmeellistä, kuinka kyseinen kappale on tehty täysin Uskoa ajatellen. Miten Cheek tiesi? Siinähän lauletaan: Kuka muu muka? Uu äs koo. Jos et mun tyylii tajuu, se meinaa että sulla ei oo tyylitajuu. Ego on ii äs oo jne. Oivan kanssa kappalevalinnassa meni jonkun aikaa löytää se oikea, mutta onneksi lopulta löysin Spektin tekemän kappaleen Macho Oivastico. Oiva on ihan höperönä tuohon kappaleeseen. Joskus jengitiloissa saattaa olla musiikkia soimassa satunnaisessa järjestyksessä. Itse en välttämättä edes reagoi tuon kappaleen alkuun, mutta ensimmäisen kolmen torven törähdyksen jälkeen Oiva hyppää aina ylös ja kuljettaa herra Kontio vainajan tuhisten eteeni ja päälleni. Oiva, joka on maailman kiltein ja sisällä rauhallinen jengiläinen, saa paistatella hetken parrasvaloissa. Oivalle tulee aina laulaa musiikin mukana: Hän on mies jota muut miehet pelkäävät. Pelkäävät saavansa selkäänsä. He haluaisivat olla kuten hän, hän tekee kaikista rapsuttajan. Hän on se Macho. Hän on Macho Oivastico.

Toistaiseksi juniori kuunnelkoon Puuha-Peten puuhastelulaulua epävireisesti ja sanoja vaihdellen laulettuna. Tässä otteita vain tämän viikon keskusteluistamme Armas ”Puuha-Peten” kanssa. Kysymys, joka on pomon suuta kuulunut tällä viikolla kymmeniä kertoja: ”Mitäs Armas nyt oikein puuhastelee?”. Tässä kirjattuna parhaimpia pienen neljätoistaviikkoisen miehen vastauksia.

”Vähän tässä vaan puuhastelen täällä Uskon takajalkojen kimpussa. Mutta ohos, kuuleppas. Ei kai haittaa, jos vähän vaan satuin tunkeutumaan alle, kun Usko päätti kakata. Ihan vähän vaan turkkiin tarttui kiinni. Mut ei se mua haittaa.”

”Niin. Siis tulin vaan näyttämään miten hienosti olen saanut tätä luuta maiskuteltua ja syötyä näin yöaikaan. Mihinkäs se limainen luu tippui? Jahas. Siihen pomon tyynylle. Kunhan nyt vaan et käännä pomo päätä, ettei se liimannu sun poskeen. Oho, no nyt se sit on sun poskessa.”

”Ei hätää. Nukkukaa te muut vielä vaan. On ihan aikainen aamu. Mä täällä vähän puuhastelen. Järjestelen nämä mun kaikki parikymmentä leluani kätevästi saataville keskelle olohuoneen lattiaa. Sen jälkeen nousen sohvalle ja kiskon sieltä selkänojalta kaikki… Hups. Näköjään vieläkään en ihan täysin muista katsoa tassuihini, vaan tipahdin sohvalta alas. Mutta siis niin. Otan kaikki pomon vaatteet ja teen pienen piilotusleikin näille vaatteille. Ihan niinkun mullekin piilotellaan nameja. Pomo tykkää varmasti yhtä kovasti etsimisestä kuin minäkin.”

”No siis, kun ette herää, niin siirrän nyt nämä kaikki mun lelut makuuhuoneen lattialle.”

”Kyllähän sä näet. Roikun tässä housunlahkeessa hampaillani kiinni samalla kun pomo koettaa housuja pukea päälleen.”

”Ei tarvi huolestua. Vähän vain kissan kanssa painitaan.”

”Nyt ei kerkee mitenkään vastailemaan. Löysin ihkauuden aarrepaikan. Nyt vien kaikki aarteet olohuoneen lattialle yksitellen. Siellä on jo banaanin kuoret, porkkanan kannat ja nyt sit tämä kermaviilikuppi.”

”No siis, istun tässä sun hartian päällä pomo. Huomasitko, että toi päiväpeitto söi meidän kissan. Miurua ei näy missään, mutta tollainen peittohirviö tossa koko ajan liikkuu. Nyt tarvii jotain suojaa kyllä.”

”Shh. Nuku vaan. Mä tässä vaan pikkuisen puuhaan. Omasta unityynystä irroitin jo tyynyliinan ja vein sen lattialle. Jos hitusen siirrät päätä, niin saan tästä pomonkin tyynystä liinan irti, jotta saan sen vietyä olohuoneeseen kaikkien muiden aarteiden sekaan.”

”Toi sisäkasvi tiputti taas yhden lehden, niin sitä vaan maistelen, että ei ole mitenkään pahaksi mennyt tai mitään. En varmasti irroitellut sitä itse hampaillani. En tiedä mistä noi jäljet noihin lehtiin on tullut.”

”Jaa. Mää vai. Puuhastelen näitä Oivan jalkoja. Pikkusen kun vielä jäystän, niin varmasti irti lähtee.”

”No siis nämä Uskon päästä tulevat töyhtöhyypän töyhdöt on kivat. Niitä on hyvä vähän maiskutella. Varmistan, ettei niissä ole mitään laatuvirheitä.”

”Oho. Pirskutti. En päässyt kunnolla edes yrittämään. Iski siivousvimma. Pesasin jo Oivan ja Uskon korvat. Nyt nätisti ja hellästi otin kissan haltuuni ja päätin yrittää, kuinka syvälle saan kieleni tungettua kissan korvaan. Pirulainen karkasi.”

”No siis, täältä pöydän alta, kun siirrän tuon korin missä on johtoja ja jotain tärkeitä papereita, niin pääsen aika lähelle mun ruokapussia. Jos mä vaan vähän varovasti koettaisin kaataa tuota ruokapussia ja ottaa vähän iltapäivänameja.”

”Hupsista. Pomo kuules. Siis kun Oiva tarjosi mulle taas sellaisen kultaisen suihkun.”

”Kuljettelen vaan täällä pomon sukkia. Viimeksi onnistuin kuljettamaan sukan sellaiseen paikkaan, ettei kukaan edes löytänyt sitä. Olen niin ylpeä siitä. Vien varmasti vielä uudelleenkin sukan kissan hiekkalaatikkoon.”

”Täh. No, siis seison tässä suihkussa sun kanssasi. Ihan vaan, jotta voin seistä tässä ja tuijottaa sua. Ja siis tälleen tämä on kivaa. Silloin kun pomon mielestä joudun suihkuun jonkun typerän syyn takia, niin oon valmiina soittamaan eläinsuojeluviranomaisille. Suihku pakotettuna on eläinsuojelurikos.”

”No siis, ähisten tässä kampean itseni tähän sun syliisi sohvalle. Sä saisit lopettaa tuon ihmeellisen naputuksen siinä koneella. Nyt on mun vuoro tulla sylikainaloon, ihan lähelle ja nukahtaa siihen. Ja sun tehtävä on silittää mua, puhdistaa mun silmistä mähnät ja olla vaan tässä mua varten.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: