Armaksen päivä: Tomera työmies

No niin. Nyt vihdoin saatiin pomo kiilattua pois näppäimistön päältä ja tänään tekstiä tassuttelee itseoikeutetusti Armas. Toki pomo hieman saattaa avustella oikeinkirjoituksen suhteen, mutta muuten otteet ovat Armaksen omasta kerronnasta. Pomon töissä on ollut tapana esitellä erilaisia työrooleja, niiden sisältöjä ja työntekijöitä. Tänään vuorossa onkin jengin tuoreimman jäsenen, Armaksen, vuoro esitellä oma työpäivänsä.

Tuossa ne vielä tuhisee. Usko, Oiva ja pomo. Kellokin on ainakin jo sen verran, että kohta ollaan jo töistä myöhässä. Pissattaakin vähän. Mutta pomo sanoi vähän aikaa sitten, että köllötellään vielä, niin mä sitten koetan köllöttää. Mutta kai silti voin vähän pomon otsaa ja hiuksia nuoleskella, kunhan vaan pysyn tällä lailla köllällään? Ai, en voinutkaan. Siirrynpä sitten sulavasti tuohon pomon viereen. Hups, sori. Oliko se tassu nyt siinä pomon naamassa? Mut katsos. Nythän sieltä peiton alta paljastui pomon viisi nakkia. Muistan kyllä, että ei saa purra, mutta jos ihan varovasti otan tuon etunakin ihan vaan hellästi hampaideni väliin. Siitä pomo ei ole koskaan mitään sanonut. Nyt vaan makaan tässä ihan hiljaa paikallaan, kunnes nämä unikeot saadaan pystyyn. Ei kai kukaan kuule, kun häntä vispaa ja hakkaa seinään. Se elää ihan omaa elämäänsä, siihen ei voi vaikuttaa. No niin, vihdoin herätyskello. Hihnat niskaan ja työmatkalle.

Työmatka vähän vaihtelee riippuen säästä, tosi kylmällä oli lyhyempi ja sitten muuten kuljetaan ihan hyvän matkaa. Työmatkalla on aikaa heräillä ja kerätä voimia päivän työtä varten. Ilman kunnon työmatkaa ei oikein saa päivästä mitään irti. Oksa, käpy, oksa. Ihan vaan kaikki, mikä täältä valkoisesta erottuu, täytyy käydä tutkimassa ja ottaa suuhun. Käpy. Käpy. Oksa. Ai jipii. Uskon kakka. Ja taas pomo estää pääsemästä syömään sitä. Ei voi ymmärtää, kun ihan vaan pikkuisen maistaisin. Vielä jos muutaman pätkän jaksan tässä hihnassa nätisti kävellä, niin tuolla mutkassa aina pääsen vapaaksi. Pitää vain muistaa, että kun kuuluu sana odota, niin siinä tosiaan täytyy odottaa, kunnes saa luvan liikkua.

No niin. Irti ollaan. Jes. Keppi, käpy. Uskon jalka. Ai jaha, taas pomo komentaa, että Uskon kanssa ei saa ulkona riekkua. Tekisi mieli huutaa pomolle, että en mä rieku, yritin vain kampittaa ja sitten hypätä Uskon päälle, mutta en ehdi. Tuolla viilettää Musta barbaari. Tai siis Oiva. Macho Oivastico. Tuo toinen isoveli, joka rellestää mielellään pihalla ja lumessa. Sisällä Oiva ei koskaan lähde mihinkään muuhun puuhaan kuin vetoleikkiin.

Hei, Oiva odota! Mistä oot ton kuusenkarahkan löytänyt? Näyttää hyvältä. Mäkin tulen sitä repimään ja kiskomaan. Mut hei Oiva, älä nyt puulla lyö päähän. Auts. Missä pomo? Täytyy aina löytää pomo. Viime viikolla unohduin pitkäksi aikaa haistelemaan heinänkortta, kun siinä oli aivan uskomattoman mielenkiintoinen hajumaailma ja sillä aikaa kaikki muut oli ehtineet jo jatkaa matkaa. En nähnyt ketään enää, olin ihan yksin metsässä. Onneksi pomo huusi nimellä, niin löysin sitten muun lauman. Olin ainakin monen sadan metrin päässä ja kadoksissa ainakin tunnin. Pomo saattaa sanoa, että 30 metriä ja puoli minuutta, mutta en usko. Ihan kamalan kaukana olin hylättynä pienenä poikana ilman pomoa tai isoja veljiä. Itkuhan siinä tuli ja syliin piti hetkeksi päästä, kun takaisin vihdoin löysin. Elämäni kamalimpia kokemuksia. Mutta tänään on taas iloisesti vauhtipöksyt jalassa. Oivan niska, käpy, käpy, oksa. Kotitoimiston piha.

Aamupala ennen uurastuksen aloitusta. Tyhjällä mahalla ei tule muuta kuin kiukkuiseksi, varsinkin meidän työtehtävissä. Pomolla on sen verran vaativa työtehtävä, että se tarvitsee kolme konsulttia. Mut palkattiin tähän äärimmäisen haastavaan konsultin tehtävään satojen hakijoiden joukosta. Yritän siis tehdä työni erittäin hyvin.

Me ollaan sellainen trendin harjalla kulkeva kotitoimisto, niin ei meillä mitään nimikoituja paikkoja ole, mutta kaikille konsulteille löytyy oma työpiste pomon työpisteen välittömässä läheisyydessä. Voin päivittäin valita, että haluanko tänään keltaisen, lilan vai harmaan työpisteen. Useimmiten valitsen lilan, ellei siihen joku ole ehtinyt aikasemmin. Siinä mä sitten päivystän päivän ja tosi useasti pomo joutuukin multa konsultoida asioita. Silloin se laskeutuu tänne mun työpisteelle ja me keskustellaan erilaisista ongelmien ratkaisuvaihtoehdoista.

Tämä on henkisesti aika rankkaa työtä, mutta toisaalta tosi palkitsevaa. Onneksi liityin jo urani alkuvaiheessa ammattiliitto Tassuun. Näin ollen mulla on melkoisen hyvät työehdot, jotka auttaa stressin ja työmäärän hallitsemisessa. Päivään kuuluu lakisääteisesti kaksi lepotaukoa, joista kumpainenkin on maksimissaan kolmen tunnin mittainen. Lisäksi lounastauolla täytyy saada namitikut ja hyvästä käytöksestä tulee palkita vähintään muutamalla namipalalla. Viimeisimmissä neuvotteluissa saatiin liitossa sellainen ehto läpi, että kun lämpötila nousee hellelukemiin, niin liittolaisille tulee tarjota lounastauolla myös uintihetki mielen virkistämiseksi. En vielä niistä eduista ole päässyt nauttimaan, mutta kuulemma ajan kanssa tämäkin tulee ajankohtaiseksi. Suosittelen kaikille karvaolennoille liittoon liittymistä, se kannattaa.

Olen omaan työnkuvaan lisännyt myös pomon turvaamisen. Välillä apinat, possut ja ulkoavaruudesta tulleet örkit yrittävät hyökätä pomon kimppuun. Tällöin vahdin ja varmistan, ettei näin pääse tapahtumaan. Välillä se vaatii rajujakin taistelutoimenpiteitä kotitoimistomme loungen puolella, kun vihollisia tulee ravistella, suolistaa ja heitellä pitkin poikin, mutta otan kaikki työtehtäväni vakavasti. Kun vihollinen on nujerrettu, toimitan tästä todisteen pomon työpisteelle. Useimmiten vähän limaisena.

Palkkaus tässä työtehtävässä on hyvä. Raha menee pomon tilille, mutta meille maksetaan työstä hyvin ulkoiluina, treeneinä, rapsutuksina ja hyvänä ruokana. Se riittää mulle. Kesälomakaudella saadaan usein bonus, eli rantamökki viikoksi. Oon todella tyytyväinen. Suosittelen muillekin kiinnostuneille samankaltaisia työtehtäviä. Toki meidän pomolle ei taida enää ketään mahtua töihin. Tässä on sen verran hyvät edut, että tämä taitaa olla eläkevirkani.

Työpäivän päätteeksi edessä on kotimatka kotitoimistolta takaisin kotiin eli jengitiloihin. Se on kiva, kun ollaan kotitoimistossa, niin kotimatkan ei tarvitse olla sama kuin töihin menomatka. Ollaan nyt kuljettu kotiin jäällä juoksennellen, metsässä kulkien, josta löydetty käpyjä ja hevosen kakkaa. Metsät on täynnä tutkittavaa, siellä on pienen pojan hyvä olla. Aina silloin tällöin käydään myös vaaripapalle ja mummille kaupassa. Se on aina kivaa, kun siellä odottaa juustoviipaleet palkkana hyvin tehdystä työstä. Sinne lähden mielelläni, vaikka autossa oleminen ei ole vieläkään mieli puuhaa. Autossa täytyy vähintään periaatteesta vähän ulista ja huudella kuskille vähän väliä.

Moni on kysellyt, että miten me voidaan olla sekä töissä että vapaalla yhdessä, mutta meille se sopii. Iltaisin rentoudutaan ja tehdään kaikkea ihan muuta kuin mietitään töitä. Etsitään eukalyptyksen hajua, käydään kylässä, syödään luuta tai pakkaudutaan koko jengi ihan pomoon kiinni ja saadaan sieltä tosi paljon rapsutuksia ja halauksia. Mä olen jo melkein yhtä taitava tunkeutumaan pomon viereen kuin nuo vanhemmat. Jos en mistään muualta mahdu, niin kiipeän sohvan selkänojalle. Se osoittaa sen, että oon melkoisen fiksu kaveri. Pomo kertoo aina, että mulla on kamalan nätit silmät ja hirveän sydämellinen luonne. Sitten mä tapitan pomoa mun silmillä, jotta se tajuaisi antaa mulle vielä yhden iltanamin ihan vaan siitä syystä, kun olen niin söpö. Mutta hei, nyt on pakko lopettaa. Näyttää siltä, että apina taas uhkaa koko meidän jengiä. Mun on ihan pakko mennä pistämään se aisoihin riuhtomalla ja repimällä. Suolistuksen olen sille jo aiemmin tehnyt. Heips.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: