Napakymppi!

Murre Salmelainen: Tervetuloa taas ruudun ääreen! Se on lauantai-ilta ja Napakympin aika. Tuosta kun Kaitsu saa vielä tassuteltua viimeiset lirutukset pianollaan, niin ollaan valmiina aloittamaan. Yleisössä meillä on tänään Kolarin karvakorvat ry:n edustajat. Katsoppas Kaitsu, kun he ovat tuoneet meille pohjoisesta asti tuliaisiksi poron papanoita. Kyllä meidän nyt kelpaa! Pistäs kuule lirutellen, niin minä kerkiän kiiruhtamaan tuonne neiti X:n viereen, niin päästään aloittelemaan. No niin, neiti X. Mistäspäin sinä ole tänne saapunut?

Neiti X: Ihan vaan tuosta läheltä. Tänne kipitin. Jännittää olla täällä. Terveiset kotiporukoille ja työpaikalle.

Murre Salmelainen: Ja sinne menivät terveisetkin perille. Meillä on tänään kevään hajujen kunniaksi erityisjakso. Kaikki herrat tuolla sermin toisella puolella ovat saman pomon ilmoittamia. Pomo kertoi kirjeessään, että kevät on saanut aivosolut ihan sykkyrälleen ja nenä tuntuu vievän enemmän kuin järki. Kuulemma naapurin karstatut perävillat ja viimeisen päälle trimmatut puudelit ovat näiden herrojen mieleen. Herrat ovat siis ainakin viriilejä ja innokkaita. Pomo kertoi vielä ennen lähetystä, että jokaisella herralla on ehdottoman suuri halu voittaa neitin huomio. Tilanne eskaloitui vähintään samankaltaiseksi skandaaliksi kuin aikanaan Tonya Hardingin ja Nancy Kerriganin keskenäinen mittelö. Juuri ennen promokuvien ottamista herra A sabotoi herra C:n mahdollisuuksia pureskelemalla noin kolmasosan herra C:n huolella kasvatetuista kauniista rastoista pois. Tilanne kuitenkin saatiin valtakunnansovittelijan avulla soviteltua, eikä pomokaan kuulemma enää ole herra A:ta muokkaamassa rukkasiksi. Tilanne siis on saatu rauhoitettua, mutta kilpailu neitin suosiosta käy kovana. Nyt voidaankin ottaa ensimmäinen kysymys. Annapa tulla, neiti X.

Neiti X: No niin. Ensimmäisenä tällainen kysymys, että: Kerro normaalista päivästäsi eli millaista työtä teet?

Murre Salmelainen: Sellaisella helpolla kysymyksellä sitten aloitellaan. Aloitetaan vastaaminen herra A:sta.

Herra A (Armas): No, mä olen tutkimusmatkailija ja aarteen metsästäjä. Musta on suunnitteilla elokuva Skandinavia Armas ja viimeinen iltalenkki. Pääasiassa aarteita metsästelen sekä sisätiloista että ulkoa. Peuran papanat ovat minun hartaasti etsimiä timantteja ja jäniksen papanat ovat rubiineitani. Sisällä usein joudun vaarallisiin tilanteisiin, kun pitää äärimmäisen varovasti hiipien, varoen kiinnittämästä kieltäjien huomiota, nousta pöydälle katsomaan, löytyisikö sieltä jotain aarteita. Monet aarteeni ensiksi suolistan, jotta saan ne vaarattomiksi ja alistumaan tahtooni ja kuljettelen niitä sitten mukanani. Mun kanssa ei kahta samanlaista päivää tule. Neiti on hyvä ja liittyy aarrejahtiin.

Murre Salmelainen: Sellainen testosteronia tirskuva vastaus herra A:lta. Miten on herra B:n laita?

Herra B (Oiva): Mä olen puutarha-alalla. Vietän työpäivät pihalla luoden kuolleista oksanpätkistä haketta, kaivan huonot kannot ylös ja kuljetan niitä sopiviin paikkoihin. Mun työ on fyysistä aherrusta päivät pitkät, joten mua kutsutaankin omassa jengissä Macho Oivasticoksi. Että jos kaipaat muskeleita, niin täältä löytyy.

Murre Salmelainen: Huh huh. No nyt on kovia väitteitä. Mitens herra C?

Herra C (Usko): Mä olen pitkänlinjan turvallisuusalan ammattilainen. En voi tietenkään ihan hirveästi kertoa salassapitovelvollisuuteen vedoten, mutta mulla on yksi erittäin tärkeä ihminen, kenen henkilökohtainen henkivartija mä olen jo ollut tosi pitkään. Mä uskon, että tämä on mun eläkevirka. Mä pidän huolta, ettei mun pomon lähelle kukaan pääse yllättäen menemään eikä meidän jengin tiloihin kukaan tulemaan. Tää on aika rankka duuni, mutta kuitenkin tosi palkitsevaa.

Murre Salmelainen: No nyt oli sen verran kovia vastauksia, että tassuttelepa Kaitsu tähän väliin pieni pätkä vaikka Vesivehmaan jenkkaa. Noin. Mikäs olisi neiti X:n seuraava kysymys?

Neiti X: Tuossa jo aiemmin tulikin esiin, että kukaan teistä ei asustele yksin, niin kyselen, että millaisessa jengissä elät ja miten minä sopisin siihen kuvioon mukaan?

Murre Salmelainen: No nyt oli hyvä kysymys, heti lähdetään kyselemään jengiläisistä. Aloitetaan herra B:stä.

Herra B (Oiva): No, mä olen meidän jengin keskimmäinen. Eli saan olla aikalailla aivot ja sit sellainen rauhanlähettiläs. Isompi jengiveli on vähän huligaani. Se keksii aina jotain ihan omia juttuja. Mä siinä vaiheessa pidän huolen, ettei mua vain liitetä sen tekemisiin. Sit toi meidän uusin tulokas on ihan jees. Sen kanssa voi hyvin juosta. Neiti X mahtuisi varmaan ihan hyvin meidän jengiin. Mä voisin lirpsutella neitin karvaisia korvia, kun nuo toiset painii. Voisit tulla mun viereen sit illalla nukkumankin.

Murre Salmelainen: Selvä. Mitä vastaa herra C?

Herra C (Usko): Aivan kamalia jengiläisiä. Oon mun pomolle koettanut sanoa, että ei tarvitsisi meille mitään lisäjengiläisiä, että hyvin pärjäisin, jos vain pomoa pitäisi vahtia. Se yhtä nuorempi on ihan ok, kun se on oppinut tavoille. Se uusin tulokas sit on aivan kamala. En sen kanssa leiki ollenkaan. Ja jos teillä on kuvamateriaalia, että olen leikkinyt, niin kiistän niiden todenperäisyyden loppuun asti.

Murre Salmelainen: Ja sitten vielä herra A:n vastaus.

Herra A (Armas): Aivan ihania jengiläisiä. Niitä oli jo kaksi kun mä tähän jengiin tulin. Se kaikkein vanhin rakastaa sitä, kun mä vähän puren sitä jaloista tai hännästä. Varsinkin, jos se koettaa nukkua, niin se rakastaa sitä, kun hännästä purren herätän sen. Sit se toinen jengiläinen on sellainen kenen kanssa on ihana rellestää pihalla. Tosiaan, ei olisi varmaan voinut parempia jengiläisiä mulle antaa. Ja uskon, että ne on ihan samaa mieltä musta.

Murre Salmelainen: Jatketaan sitten samantien eteenpäin. Neiti X, mitä seuraavaksi herroilta kysellään?

Neiti X: Tämä on kysymys, jota työkaverit sanoivat, että pitää ehdottomasti kysyä eli: Esitä minulle laulukappale, joka kuvastaa omaa persoonaasi ja jolla uskot tekeväsi minuun vaikutuksen.

Murre Salmelainen: No nyt tuli kysymys. Virittelepä Kaitsu tassut siihen kuntoon, että pääset säestämään meidän herroja. Nyt pitää ihan tähän sermin toiselle puolelle siirtyä katsomaan esityksiä. Onkos se nyt aika sitten aloittaa herra C:stä?

Herra C (Usko): Jahas. Että laulaa pitäisi. Kröhöm. ”Tukka pystyssä metsissä tallustelen. On pomoni housut haaroista ratkenneet. Ja naapuritalon Murrelta, on turkki leikattu taas. Tuossa se seisoo portilla valmiina murisemaan. Sinä ja minä mutaojassa. Sinä ja minä hevosenlannassa. Sinä ja minä jumissa suonsilmässää -ä”.

Murre Salmelainen: No nyt oli taitava esitys ja uskon, että neiti X:lle piirtyi tarkkaakin tarkempi kuva herra C:stä. Mitens kysymykseen vastaa herra A?

Herra A (Armas): ”A-R-M-A-S, kulta kultaisen. Mun pomo sanoi ja niin se selväks teki. Me mennään maalle asumaan, en enää lähde kaupunkiin. Mä olen komistunut niin, en tiedä kuinka sanoisin sen paremmin. A-R-M-A-S, kulta kultasein. Mä en turhaa reissuu tänne tee. Vain täällä tuoksuu paukku ja maistuu vanha kunnon luu. Se onkin onni että saan mä täällä pomoa tuijottaa ja rakastaa.”

Murre Salmelainen: Se oli komeaa laulantaa. Kiitos Kaitsu säestyksestä ja Kolarin karvakorvat kannustuksesta. Vielä meillä olisi kuulematta herra B:n esitys.

Herra B (Oiva): Kröhm. ”Sait multa horsman, se machon ruusu on. Sen varteen pissin tuolla maantien ojassa. Sait multa horsman, se machon ruusu on. Kuin Macho Oivastico tuli pienestä pojasta.”

Murre Salmelainen: Nyt on humpattu koko lauantai-illan edestä. Vielä olisi aikaa kysymyksille. Mitä haluat seuraavaksi tietää?

Neiti X: Kuuluuko vapaa-aikaasi eniten: pallo, keppi vai karvainen majava?

Murre Salmelainen: Hahahahah. Tällaisen kysymyksen sitten kysäisit. Taitaapi vastausvuoro mennä herra A:lle tällä kertaa.

Herra A (Armas): Keppi. Ehdottomasti.

Murre Salmelainen: Entäs herra B?

Herra B (Oiva): Kaikki. Harrastetaan ton nuoremman jengiläisen kanssa kuntoilua, sellaista cross fittiä, eli siis suomeksi ristiinrastiin jumppaamista. Tehdään maastavetoja. Siis yritän maasta vetää irti juurakkoja. Sit otetaan sellaisia HIIT-spurtteja, eli juostaan kuin päättömät kanat ympäriinsä kunnon spurtit. Sit tankohommat tehdään kepillä. Kunnon keppijumppa tulee siitä, kun saadaan toisen jengiläisen kanssa hyvin murinalla keppiä vedetyksi. Sit kahvakuula, tai siis pallo, on kanssa tehokas varsinkin jalkatreeniin, kun täytyy juosta tosi nopeasti ja ketterästi karkuun. Sisällä sit voidaan vielä sen karvaisen majavan takapuolella tehdä pieniä vetoja ja painiliikkeitä. Meidän pomo kävi Kanadassa ja se sieltä sen meille toi. Ei koko majavaa, vaan ainoastaan sen peräpään. Eli kaikki kuuluu ihan normaaliin arkeen.

Murre Salmelainen: Herra B tuntuukin olevan melkoinen urheilijasmies. Kysytäänpä vielä herra C:n vastaus.

Herra C (Usko): Pallo. Pallo. Pallo. Oih. Pallo.

Murre Salmelainen: Näyttää siltä, että herra C vaipui jonnekin omiin maailmoihinsa, mutta vielä ehditään yksi viimeinen kysymys ottaa.

Neiti X: Vietämme iltaa sohvalla pötkötellen ja yhtäkkiä ilman täyttää tuhnuinen tuoksu. Mitä on tapahtunut?

Murre Salmelainen: Tämä on hyvä ottaa esiin tässä vaiheessa. Mitä tähän vastaa herra B?

Herra B (Oiva): En ollut minä. En varmasti ollut minä. Minä en paukauttele. Tai jos vahingossa sohvalle ponnistaessa paukautan, niin siirryn välittömästi keittiöön häpeämään. Eli kyllä se tuoksun lähde nyt on siellä sermin toisella puolella.

Murre Salmelainen: Näin vastasi siis herra B. Miten asiaan kommentoi herra C?

Herra C (Usko): Pallo. Pallo. Uuh. Pallo.

Murre Salmelainen: Näyttää siltä, että herra C on edelleen omissa maailmoissaan, joten jatketaan herra A:han.

Herra A (Armas): Joka pierua pidättää, on muutakin salattavaa. Mä ja mun pomo ollaan tosi rehellistä porukkaa.

Murre Salmelainen: Nyt on kaikki kysymykset kysytty. Herrat siellä sermin takana voivat vaihtaa paikkaa, kun minä täällä puolella esitän neiti X:lle tärkeän kysymyksen. Kuka näistä herroista lähtee kanssasi Napakymppi -matkalle?

Neiti X: Valitsen herra B:n.

Murre Salmelainen: Neiti X valitsi herra B:n. Kolarin karvakorvien taputusten saattelemana siirrytään tuonne sermin viereen katselemaan, että kukas heistä mahtaisi olla herra B. Ja kyllä herra B löytyy juuri sieltä oikeasta reunasta. Voitte nuuskutella toistenne peräpäät ja lirpsutella hieman korvakarvoja. Harmin paikka herra C, että matka nyt jäi saamatta. Avataanpas tämä käärö nyt. Täällä olisi ollut matka Koirapuistoon! Herra A:n kanssa matka olisi suuntautunut Hihnalenkille! No niin. Nyt katsotaan minne te, arvon Napakymppi -pari, pääsette lähtemään. Ja täältä paljastuu pääpalkinto, eli matka Koirauimalaan! Siellä kuule voitte lillustella porealtaassa ja nautiskella raikasta vettä. Hintaan kuuluu myös turkinpesu ja kynsien leikkuu. Onneksi olkoon!

Herra B (Oiva): Anteeksi, voinkohan vielä hieman keskeyttää, herra Salmelainen. Kun tässä nyt vähän mietin, niin ei yksikään neiti voi tulla meidän jengin välejä rikkomaan. Näin ollen kyllä olen sitä mieltä, että jätetään neiti X nyt tällä kertaa rannalle ja me lähdetään koko jengin poikien kanssa Napakymppi -matkalle Koirauimalaan.

Murre Salmelainen: Tämäpä yllättävä käänne. Pomonne kirjoituksesta saattoi päätellä, että te kaikki kolme puette jalkaanne aamuisin mustat sukat ja jengielämä on täynnä näitä mustasukkaisia kohtaamisia kuten toisen kiilaamista sohvalta pois ja taistelua siitä, kuka saa aarteita pomolle viedä. En kuitenkaan löytänyt sääntökirjasta sellaista kohtaa, että tämä olisi jotenkin kiellettyä, joten tällä kertaa neiti X jää rannalle, kun herrat A, B ja C lähtevät polskuttelemaan altaaseen. Tässä kaikki tältä viikolta. Palataan jälleen ensi viikolla samaan aikaan ja samassa paikassa!

One thought on “Napakymppi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: