Pallopioneerit

Kompanjassa herätys! Aamutoimiin aikaa viisitoista minuuttia. Pesutiloihin mars! Pallopioneeri Yrmyläinen myös. Vaikka teidät eilen keppipojasta ylennettiin viralliseksi pallopioneeriksi, ei se tarkoita, että nyt voi alkaa rötväämään. Mars mars! Ja irti sieltä pallopioneeri Eevertin kiharoista!

Aamupisujen ja aamupalan jälkeen on hetki aikaa huoltaa omaa kehoaan ja hyvinvointiaan. Kuten tiedätte, olemme valmistautumassa yhteen nykyajan Suomen tärkeimmistä puolustusharjoituksista. Tulette taistelemaan yhdessä rintamassa yhteiskunnan asettamia normeja vastaan. Te ette ole ensimmäisiä. Te ette ole viimeisiä. Mutta te olette tärkeimmät tällä hetkellä. Tärkeimmät tästä saapumiserästä. Tehkää, kuten vanhempanne, isovanhempanne ja isoisovanhempanne, jotka ovat ansiokkaasti työtehtäväänsä suorittaneet. Olkaa aidosti ylpeitä saavutuksestanne, sillä pallopioneereiksi pääsevät vain harvat ja valitut. Teillä on ollut haastava hakuprosessi, mutta te olette siitä selvinneet. Te olette todistetusti parhaimmista parhaimmat. On teidän aika taistella muotimaailman luomia ihanteita ja muodottomuutta vastaan. On aika olla ylpeä pyöreistä muodoista. On aika pelastaa pyöreät muodot. Vaikka sitten pallo kerrallaan!

Jonoon – järjesty. Tahdissa harjoituspaikalle- mars! Vasen, vasen, vasen kaks. Pallopioneeri Yrmyläinen, onko teillä vaikeuksia ymmärtää tahdissa kulkemista. Se ei tarkoita riuhtomista mihinkään suuntaan. Ottakaa mallia pallopioneeri Lohtanderilaisesta ja pallopioneeri Eevertistä. Jatketaan. Vasen, vasen, vasen kaks kolme. Pallopioneeri Eevertti, katse pidetään suoraan eteenpäin, eikä kohti Komentajan taskua. Pyöreät esineet ei sieltä häviä, vaikka kääntäisitte katseen eteenpäin tai edes kerran räpäyttäisitte silmiänne. Juoksuun -mars. Vasen, vasen, vasen kaks kolme. Pallopioneeri Lohtanderilainen, pääsemme perille myös ilman teidän tärinää ja ininää. On hyvä olla innoissaan, mutta pientä itsehillintää on välillä hyvä harrastaa. Joukkue, seis!

Aloitamme harjoituksen yksinkertaisilla yksittäissuorituksilla. Kullekin teille on varattu oma pyöreä esine, jota teidän tulee vedestä pelastaa takaisin rannalle. Kun annan käskyn, lähdette yksitellen noutamaan pyöreää esinettä vedestä. Pallo lähtee käteni osoittamaan suuntaan. Välimatka rannasta tulee olemaan kymmenestä kahteenkymmentä metriä. Pallo tulee saada virtaviivaisesti ja mahdollisimman nopeasti rannalle. Jokainen hukattu sekunti voi olla kriittinen virhe tositilanteessa. Kun olette saaneet pallon onnistuneesti tuotua Komentajan jalkojen juureen, käännätte katseenne heti takaisin kohti ulappaa ja olette valmis suorittamaan tehtävän uudelleen. Minä ilmoitan, kun harjoitus on päättynyt. Muistakaa pallopioneerien tärkein muistisääntö: ”Kaveri voidaan surutta jättää matkan varrelle, mutta palloa ei jätetä. Ikinä.” Pallopioneeri Yrmyläinen, oletteko valmiit. Eteen – poistu!

Joukkue- huomio! Yksittäissuorituksenne on teiltä vaadittavalla tasolla. Seuraavaksi suoritamme harjoitteen, jossa vedestä tulee pelastaa kaksi pyöreää esinettä samalla kertaa. Meidän pitää ymmärtää, että vihollinen tahtoo tuhota maailmasta kaiken pyöreän kauneuden ja jättää jäljelle vain luisevat tikut. Näin ollen, turvallisuussyistä, joskus on tärkeä suorittaa nouto paritehtävänä. Seuraavan harjoituksen suorittavat vedessä vanhemmat pallopioneerit Lohtanderilainen ja Eevertti. Teidän tehtävänne on noutaa kaksi palloa vedestä ja tuoda ne maihin yhtenä joukkueena. Pallopioneeri Lohtanderilainen toimii aallonmurtajana kulkien rinnanmitan verran pallopioneeri Eevertin edellä. Pallopioneeri Yrmyläisen tehtävänä on tarkkailla rannalla pallojen sijaintia ja tarvittaessa ohjastaa joukkuetoverit pallon luokse kovasti haukkumalla. Tehtävä on suoritettu, kun molemmat pallot ovat tuotu Komentajan jalkoihin.

Hienosti suoriuduttu pallopioneerit. Nyt lähdemme tarkastelemaan tilannetta, joka on äärimmäisen harvinainen, mutta kunnon pallopioneerin täytyy olla tähänkin valmistautunut. Kyseisessä tilanteessa on niin kutsuttu monipallotilanne, eli järveen on päätynyt useita palloja, jotka tulee noutaa sieltä mahdollisimman nopeasti. Aina ei ole aikaa tai mahdollisuutta tehdä useampaa noutoreissua. Monipallotilanteessa tähystäjää ei voida jättää rannalle, sillä turvallisuussyistä yksi pallopioneeri tuo rantaan vain yhden pallon kerrallaan. Tehtävänänne on siis noutaa pallot ja lähteä joukkueena kohti rantaa kolmiomuodostelmassa. Nuorimmainen pallopioneeri Yrmyläinen toimii kolmion kärkenä ja pallopioneerit Lohtanderilainen ja Eevertti tulevat rinta rinnan Yrmyläisen perässä kohti rantaa. Tehtävä on suoritettu, kun kaikki kolme palloa on tuotu Komentajan jalkoihin.

Hyvin tehty, joukkue! Harjoittelukauden ensimmäinen harjoitus on suoritettu kuntoisuusloman arvoisesti. Nyt kasarmille päiväruoalle ja sen jälkeen olette vapaat tekemään mitä tahdotte! Sotkun täti varmasti tarjoaa näin taitavasta suorituksesta myös naminappuloita ja tikkuja. Jonoon järjesty. Pallo – suuhun – vie! Tahdissa -mars. Juoksuun – mars. Vasen vasen, vasen kaks kolme.

2 vastausta artikkeliin “Pallopioneerit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: