Rakas päiväkirja!

Usko

Jahas. Tämä on nyt todellakin meidän jengin uusi kerhotila. Olen sen nyt oppinut. Olen vihdoin saanut suoritettua jengin roolituksen mukaiset tehtäväni ja tiedustellut uuden paikkamme lähiympäristön uhkat ja mahdollisuudet. Idän puolella asuu kaksi karvaista jengiläistä. Nämä olen todennut vaarattomaksi. Lisäksi pohjoiseen siirryttäessä olen tehnyt tiedustelutarkastelun mahdollisista jengin uhkaajista. Kahden talon päästä oikealta löytyy yksi epämäärinen jengiläinen, jota pitää pitää silmällä. Muuten kaikki ovat ainakin päällepäin vaarattomia, toistaiseksi. En kuitenkaan voin tuudittautua tähän ajatukseen. Päivittäin muistutankin lähistöllä asuvia siitä, kuka on tämän jengitilan kingi. Pomon mielestä aina ulos mennessä ei tarvitsisi tehdä tilannekatsausta ja ilmoituksia, mutta Pomo ei tajua. Jos en tätä tekisi, voisi tapahtua mitä tahansa. Olemme turvassa tekojeni ansiosta.

Täytyy kuitenkin myöntää, että strategisesti uuden kerhotilan sijainti on huomattava parannus entiseen. En tietenkään voi salassa pidettävää ja arkaluonteista materiaalia tähän sen enempää avata, eli syyt mielipiteeseeni jäävät tähän nyt kirjaamatta ylös. Tiedän, että olet rakas päiväkirjani, mutta en voi ottaa riskiä, etteikö tämäkin teksti voisi vuotaa ulkopuolisten silmien nähtäville. Kuitenkin sen voin mainita, että tämä sijainti mahdollistaa minulle huomattavasti enemmän aikaa vain oleiluun, eikä tarvitse olla hälytystilassa jatkuvasti.

Kuitenkin pitää joka kerta ulos mennessä varmistaa, että pallon tuoksu leijailee vielä perromobiilista. Tuon pitäisi olla melko turvallinen paikka, mutta nykypäivänä tapahtuu niin paljon tieto- ja pallomurtoja, että ikinä ei voi olla liian varuillaan. Sehän olisi kansallinen katastrofi, jos joku päivä iltapäivän uintihetkellä huomattaisiin, että pallot eivät olekaan mukana. Toistaiseksi olen pystynyt pitämään pitkäkyntiset kaukana.

Tässä kaikki tältä erää. Turvallisuusupseeri Usko Eevertti kuittaa. Loppu.

Oiva

Voi kuule Rakas päiväkirja. Täällä luonnon helmassa on vallan hurmaava asustella. Residenssissä on samat mukavuudet kuin kaupungissakin, joten huolehdin turhaan peräkylämäisistä olosuhteista. Naapurusto on suhtautunut tuloomme myönteisesti. Naapurin nuoret leidit jopa uskaltautuivat puheilleni kuluvalla viikolla. He hieman karsastivat karskia ulkonäköäni, mutta pian huomasivat sentään komean olemukseni kuoren takaa.

Naapurustoon sopeutumisen lisäksi olemme kuluttaneet aikaamme tilan maita kulkiessa. Kuulemma ne ovat yhteiskäytössä muiden paikallisten kanssa. Tämä sopii minulle, näin kartanon herrana en halua nostaa itseäni liian korkealle jalustalle. Ihmiseni kanssa olemme käyneet kulkemassa polkuja, joita suojaavat koivut. Nuorten puiden oksat kaartuvat sopivasti polkujen ylle, jotta saamme suojaa tältä viime päivien kuumuudelta ja paahtavalta auringonpaisteelta.

Emme kuitenkaan ole unohtaneet kulkiessamme harjujen huippujen tarjoamaa lumoavan kaunista näköalaa. Vihreää ja vehreää metsää riittää silmänkantamattomiin. Nautin suunnattomasti pienestä tauosta, jolloin saan nuuhkaista kuononi täyteen puhdasta ilmaa. Tarkastelen tarkasti lähistön peurojen tuoksut, naapurin mustan leidin lähettämät huumaavat viestit ja metsän puhtauden. Nautin täällä olosta suunnattomasti.

Kesän kuumuuden uuvuttamana olemme joutuneet vähentää kävelyitä ja suunnata virkistymään joelle. Ihminen ei tätä tarvetta välttämättä aina tajua, joten joudun useinkin hienovaraisesti parkkeeraamaan perälistoni lähelle ajoneuvon peräpäätä. Onneksi tämä viesti menee perille ja palvelusväki kuljettaa joukkiomme joelle viilentymään.

Jään odottamaan uusien reittien tuomaa arjen jännitystä, kunhan tuo paahtava helle saadaan siirtymään syrjään. Ei ole kesät enää niinkuin ennen. Niitä viileitä ja sateisia kesiä minä ikävöin! Nyt täytyy siirtyä päivällispöytään. Tarjolla on lohta, piimää ja nappulaa. Nyt rakas päiväkirjani, jää odottamaan, kunnes taas tassuttelen sivuillesi elämän tarinaani!

Armas

Minä lennän, polskin ja uin. Sanon sulle hau, ystävälle hau. Hau sanon teille kaikille. Ja jos minua huvittaa lähden veteen taikka harjulle. Seikkailemaan. Minä poika roiskin, lammikoissa loiskin. Hiukan malttakaa, en tule ihan heti poiskin!

Käydään pomon kanssa päivittäin jossain kivassa paikassa. Tykkään rellestää niityllä ja sit tietenkin varsinkin yhdellä polulla. Kun Pomo ja Usko menee yhden kerran ylös ja alas, niin minäpoika teen sen ainakin viisi kertaa. On hurjan hauska juosta kamalaa tahtia jyrkkää mäkeä alas ja hyppiä polulla olevien esteiden yli. Pomo aina on kauhuissaan, että taitan niskani hyppiessä kaatuneiden puiden yli. Mutta mä olen niin taitava, etten mä itseäni riko. Kerran ehkä saatoin vähän mennä keulan kautta ympäri, mut olin niin nopeasti takaisin jaloillani, ettei kukaan varmana ehtinyt edes nähdä.

Jos mä saisin päättää, niin olisin koko ajan ulkona. Siellä on hyvä pomppia ja hyppiä. Aina kun tullaan takaisin kerhomajalle, niin otan vahtikierroksen kerhotilan ympäri. Pomo aina ihmettelee, kun lähden toiseen suuntaan, niin tuun sit kuitenkin toisesta suunnasta pois. Oon ihan sikanopea. Ja sikataitava. Ja sikarohkea. Paitsi silloin, jos sellainen ainakin mua isompi lintu lähtee karkuun puskasta. Sit juoksen pomon taakse piiloon, se lintu on sen verran hurja, että tarvii pomon komentamaan.

Mut muuten viihdyn täällä. Pomo sanoo, että meillä on paljon nähtävää, mut ensin pitää odottaa, että kuumuus menee ohi. Se on tylsää, kun nyt ei päivisin voi oikein tehdä mitään. Vaan aamulla ja illalla päästään liikkumaan. Toivottavasti kohta viilenee, ettei tarvi persauskarvat käryten tuolla kulkea. Nyt pitää mennä. Kissa tuli nukkumasta. Pitää antaa sille iiiiiiiiso hali!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: