Arvaa kuka?

Kesäloman viimeisen viikon kunniaksi pelataan peliä: Arvaa kuka? Eli esitetään väittämä ja vastauksena on joku jengiläinen. Aloitetaan!

Arvaa kuka lauloi tällä viikolla aarian kärsivästä pojankoltiaisesta kaikuvassa kylpyhuoneessa?

Vastaus on Armas Hurmas Yrmyläinen. Pääsimme taas kunnolla ulkoilemaan kun yskät ja muut vaivat on mennyttä elämää. Kävelimme kauniissa maisemissa, missä sai olla ihan keskellä luontoa ilman muita ihmisiä ja järvellä lipui seitsemän joutsenta ja sorsalauma. Haarapääskyt, tai vastaavat (en tunnista lintuja) lentelivät pitkin poikin suojärven pintaa. Taivaallisen rauhallista, juuri sellainen ”onnellinen paikka ”, mihin tekee stressin keskellä karata. Lopulta jouduimme palata polkua pitkin takaisin sinne, missä on muitakin ihmisiä ja Armakselle kuonoon nousi ihana haju. En edes ehtinyt tajuta mitään, kun tämä vapaapainija hyppäsi lapaluu edellä kierimään jonnekin. Ja tämä jonnekin oli joku elikon raato. En saanut selvää, että mikä se oli ennen päiväyksen umpeutumista ollut. Hajuhan oli se, minkä kyllä tunnistin. Mätänevä liha. Otin koirasta otteen ja tuuppasin viereiseen järveen. Sinne jäi ehkä pahimmat liharippeet, mutta haju oli ja pysyi, kuvailisin termein viipyilevä ja vähintään hieman juustoinen. Ihana 20min kotimatka autossa. Kerhotiloihin päästyä vahva esto, ettei Armas pääse sänkyyn kierimään, vaan suoraan kylpyhuoneeseen. Siitähän se riemu alkoi, kun hänet piti jynssätä perinpohjaisesti. Aaria kaikui varmasti naapureihin asti, sen verran syvällä rintaäänellä tuo osaa kyllä äännellä.

Usko ja Oiva ei kumpikaan ole olleet kierijöitä, vaan enemminkin haistelijoita. Tai siis Usko kierii mielellään kyllä lumessa ja aiemmin myös mustikkamättäillä. Oiva kierii aina ja vain, jos hänellä on märkä turkki. Onneksi Oivan kylpytakki sentään vähän vähentää ihan mahdotonta kierimistä. Ilman sitä tuo hinkuttaisi itseään puoli tuntia nonstop.

Arvaa kuka on muokkautunut pomon pikkuapulaiseksi ja kerhotilojen lohipullantuoksuiseksi hengeksi?

Tässäkin vastauksena Armas Hurmas Yrmyläinen. Onhan se tietenkin hyvä, että kaikki uudet asiat kiinnostaa. Ikää kun on se 11 kk ja kuukauden päästä pitäisi pohtia, että olisiko hänestä jengin täysvaltaiseksi jäseneksi, niin täytyy alkaa hieman voitelemaan pomoa myötämielisemmäksi. Armas pitää varsinkin sängyn petaamisesta. Lähes joka iltapäivä pieni poika nähdään hiipimässä makuuhuoneeseen ja pienen tuhinan jälkeen hän hiipii sieltä pois. Illalla onkin mukava yllätys kun kaikki vuodevaatteet on kasattu keskelle sänkyä yhdeksi kasaksi. Kaipa se ajatus on se, että jokainen voisi sitten päänsä tuolle yhteiselle tyynylle laskea. Kaikkein hauskinta on, että kun sitten menen asettamaan lakanat taas paikoilleen, niin Armas nousee sängylle ja sieltä nostaa etujalat harteille ja painaa itsensä pomoa vastaan. Eli käytännössä antaa ison halauksen. Tämän jälkeen laskee itsensä alas ja antaa sijata sängyn.

Tavarankuljetus toimii myös erittäin kustannustehokkaasti. Eli jos aiemmin villasukkien noutoon on tarvinnut kaksi koiraa, niin Armas kuljettaa molemmat sukat yhdellä kertaa ja mahtuu suuhun samalla reissulla myös oma riepu. Rehellisyyden nimissä ihan kaikkea apua en tarvitsisi sillä esimerkiksi keittiön pöydän voisin mielelläni itse pyyhkiä eikä Armaksen tarvitsisi sitä nousta puhdistamaan. Lisäksi joskus vessassa käydessä mielelläni nostaisin itse jalkojani. Armas on oppinut avaamaan rakosillaan olevan oven ja maailman parasta on kiertää kahdeksikkoa pomon jalkojen välistä pomon istuessa. Se oli ihan ok, kun kaveri oli puolta pienempi.

Usko näyttää olevan vain onnellinen, kun hänet on vapautettu kotitöistä. Uskoa kiinnostaa vain, että hänelle on oma makuupaikka sängyn oikeassa yläkulmassa (vaikka yritin kyllä tuon saada itselleni kun tähän asetuttiin, mutta Usko ei suostunut siirtymään. Niinpä pomolla on nyt se epäsuotuisampi paikka vasemmalla puolella). Oiva kyllä pyydettäessä käy vauhdilla etsimässä sukat ja on siinä vielä toistaiseksi paljon parempi kuin Armas.

Arvaa kuka käyttää sanontaa: mä tulin sit nyt?

Ja vastaus on Armas Hurmas Yrmyläinen. Hän kasvattiyksikössä osoitti erakkomaisia maailmanmatkaajan piirteitä. Kun muut pennut nukkuivat kasassa, niin Armas oli jossain omissa oloissaan. Kun ihmisiä meni katsomaan pentuja, niin muut pennut olivat ihmisten kimpussa ja Armas oli omilla vaellusreissuillaan tai penkin alla piilossa. Tällöin pidin pennulle puhuttelun, ettei tällainen peli vetele meidän jengissä. Meillä tarvitsee olla jengiläisempi. Olisin voinut miettiä sitä silloin vähän enemmän. Jos istun Uskon ja Oivan taklaamana sohvan nurkassa, niin Armas katselee hetken ja tultuaan tulokseen, ettei sohvantasolla ole tilaa, niin hän hyppää käsinojan yli ja istahtaa syliin. Tai kiipeää selkänojan päälle ja työntää itsensä sitä kautta lähelle ja painaa päänsä olkapäälle. Tai kun koetan lukea, niin kiipeää olan yli kirjan ja pomon väliin. Tai kun hän vaan toteaa, että nyt pitää päästä lähelle, niin sillä ei ole mitään väliä, että sopiiko se pomolle. Lähelle pitää päästä. Ilme on aina juuri sellainen, että ”tätähän sä pyysit ” -ilme.

Sellainen tietovisa. Viikolla kävi myös eno kylässä. Usko piti huolen, että eno tunsi olonsa tervetulleeksi. Rinnan päälle piti käydä pötkälleen ja pusutella huolella. Usko kyllä näyttää täydellä sydämellään omille ihmisilleen rakkautensa. Oiva ja Armas keskittyivät kuljettamaan aarteita enolle näytille. Lisäksi he pistivät melkoisen painiesityksen pystyyn, jotta eno näkisi vain, miten taitavia jengiläisiä he ovat. Eno oli vakuuttunut.

Nyt olisi lomat sitten vietetty. Täytyy palata takaisin nappuloita ja lohipullia tienaamaan. Huomenna taas koko jengi joutuu opetella mitä se työpäivä tarkoittaa. Onneksi säät ja valoisuus antavat vielä mahdollisuuden kunnon lenkkiin työstä huolimatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: