Vuosipäivä!

Syksyn viiletessä ollaan keskitytty kirpeisiin aamulenkkeihin ja parin viikon päässä siintäviin kahteen juhlapäivään. Kuitenkin eräs vuosipäivä meinasi jäädä huomaamatta. Onneksi kuukkelin valokuvat aina muistuttelee vuosien takaa tapahtuneisiin tapahtumiin. Viikolla nousi kolmen vuoden takainen muisto Uskosta parturoituna. Tuolloin tämä mieleltään ikipentu oli löytänyt aivan ihastuttavan takiaispensaan ja kierinyt siellä sydämensä kyllyydestä. Takiaisia oli niin paljon joka puolella, ettei ne mitenkään irronneet ilman parturointia.

Eihän Puli-Uskossa periaatteessa mitään vikaa ole, päivisin. Pieni sydäninfarkti iski, kun tämän puliuskon vierestä yöllä heräsin ja vieressä en nähnyt omaa Uskoa, vaan Osmo Soininvaaran. Tämän vuoksi karvoja ei päälaelta ole tuon jälkeen ajeltu. Kuvan kuitenkin kolmen vuoden takaa tähän lisäsin vertailukohdaksi. Onhan kuvassa Usko, mutta ei se ole se Meidän Usko Eevertti. Kampaus saa siis pysyä.

Nuo rastat ovat saaneet nähdä paljon elämää. Ovat kuitenkin aina selvinneet elämän kolhuista, kuten uusista kierimisistä takiaispuskissa, uimareissuista ja puolet hiuksista selvisi jopa Armaksen pureskelusta. Ja mietin, että onko ne kolmen vuoden kasvatukseksi aika lyhyet kuitenkin. Vai hidastuuko kasvu ihan kuin ihmistenkin hiuksissa. Meinaa kun ajattelee esimerkiksi Armasta, jolla turkki kasvaa erittäin nopeasti. Armakselta kun aamulla ajaa turkin, niin iltapäivällä näyttää jo Anita Hirvonen -lookalikelta. Ja oli miten oli, niin ollaan ylpeitä Uskon hilpeyttä herättävästä lookista. Tukka saattaa tehdä miehen, mutta rastat tekevät Usko Eevertin.

Armakselle tuli taas uusia ja kummallisia juttuja vastaan. Päivien viileys ajoi kokeilemaan jengin päämajan takkaa. Armaksen mielestä oli ehdottoman hauskaa, että kunnon keppejä tuotiin sisälle. Ei vaan mahtanut ymmärtää sitä, että pomo laittoikin kepit piiloon omituiseen kaappiin. Lisäksi kaikilta jengiläisiltä taisi livahtaa turkkiin pieni annos, kun palohälytin saatiin huutamaan. Kuitenkin, vaikka takkaa ei ole käytetty yli vuoteen, niin lähti verrattain helposti vetämään. Testasipa Armas vielä kuonon työntämistä lasiluukkuun. Onneksi tuolloin lasi ei ollut vielä kovin kuuma, mutta toivottavasti sen verran lämmin, että opetti ettei toiste tuota tarvitse enää tehdä.

Takkatulesta oli iloa myös miurumöyryläiselle. Kissa kun on aina ollut teini-ikäinen murrosikäkriisiläinen. Joukossa ollaan oltu, mutta täysin omilla ehdoillaan. Tällä viikolla kissa on nauttinut erittäin paljon jengiläisten seurasta. Varsinkin kun takassa on ollut tuli, niin takkatulen lämmössä on ollut erittäin ihana pötkötellä kaikkien kavereiden kesken. On se miuru koettanut Uskoakin liehitellä ja yhtenä iltana onnistuin nappaamaan heidät kiinni itseteosta. Siinä Uskon selän päällä kissa nukkui niin sikeästi, että kuului vain tyypillinen nenänapsauskuorsaus.

Uudet pannat saatiin postin kautta ja ne istuvat hyvin. Heijastinosat antaa turvaa pimeälle säälle. Ehkä olisivat saaneet hieman leveämmät olla, mutta toisaalta jos odotettavissa on vetämistä tai hihna tiukalla -menoa, niin valjaat silloin valikoituu pannan sijasta.

Käytiin viemässä tällä viikolla karvaton eno lenkille taas. Armaksen mielestä on enon kunto kasvanut, mutta välillä hidas vauhti saa aikaan kenguruloikkia. Eno kun kulkee metsässä ihan turistina kamera kaulallaan ja napsii kuvia kaikesta. Pojat ei ymmärrä kuvien ottamista, koska kivempihan se on aina käydä niitä livenä katsomassa kuin kuvina. Ainoa kiva homma on, kun eno menee kyykkyyn, niin voi hyökätä kimppuun pusuttelemaan. Armas ei vieläkään tajua, että joku muu voi hänelle puhua. Eno kun kutsui Armasta, että hänestä saataisiin kuva, niin Armas kääntyy aina katsomaan pomoa. Hassu setämies.

Meikäläisten jengiläiset toivottelee hyvää syksyä. Käykää ulkona ja haukkuaräksyttäkää kovasti niille, jotka meinaa meidän arvokkaita ja ainutlaatuisia metsiä sotkea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: