Ei kahta ilman kolmatta…

Jos heinäkuussa Armas joutui lääkärikäynnille pallonpalasesta suolessa, elokuussa Oiva joutui lääkäriin kovan yskän vuoksi, niin mikä on mahdollisuus, että Usko EI joutuisi lääkäriin syyskuussa. No, mahdollisuus oli nolla ja sinnehän sitten jouduttiin. Usko oli muutaman viikon ajan ollut hieman outo ja ärähtänyt Oivalle turhasta. Luulin, että rasitusta on tullut jaloille ja pidettiin lepopäiviä ja särkylääkepäiviä. Ei oikein tuntuvat auttavan ja lopulta vilkaisin viime sunnuntaina kunnolla koko suuhun. Ja siellähän löytyi yksi hammas, jossa oli selkeä vaurio. Tämän on täytynyt aiheuttaa vihlomista ja inhottavaa oloa. Tämä selittää Oivalle örvellöinnin, koska Oivahan tarjoaa kokopitkiä hampaidenpuhdistusta. Kuitenkin Usko on syönyt ja juonut normaalisti. Tämän vuoksi en ensin osannut hampaisiin käytöstä liittää.

Maanantaina soitin samalle lääkärille, jota Oiva kävi moikkaamassa. Ja hänhän ehti ottaa Uskon samana päivänä työn alle. Hampaat puhdistettiin kauttaaltaan (hammaskiveä on kertynyt jonkun verran) ja onnistui tuon vaurioituneen hampaan irroituskin. Se oli hyvä, ettei tarvinnut kuin vain yksi käynti. Kuulemma koirien hampaita voidaan nykyisin erikoissairaanhoitaa paikkaamalla, mutta tässä tilanteessa koin parhaammaksi irrottamisen. Nyt on hyllyssä tallessa sitten vauvahammaskokoelman vieressä yksi iso hammas. Yllättävän pitkä tuo hammas, vaikka kyseessä siis yksi etuhampaista, jotka näkyvät ulospäin pieninä.

Nyt sitten antilooppien kanssa parannellaan haava kuntoon. Pari päivää meni särkylääkettä. Syöminen on onnistunut hyvin ja ensimmäisen päivän pöhnästä selviydyttyä olo on ollut normaali ja turhanpäiväinen öriseminen on loppunut.

Jengin koon kasvamisen huomasi tuona operaatiopäivänä. Pomo sai käyttää paljon käskyjä pitääkseen rauhan kerhotilassa. Usko oli tyytyväinen peiton alla. Toki kun pahin uni oli mennyt ohitse, niin hoiperteva kävely aiheutti muissa ihmetystä. Illan tullessa Usko oli kuin lobotomian saanut potilas, tuijotti eteenpäin lasittunut katse silmissään ja örisi jotain käsittämätöntä. Oiva käsitti sen niin, että Usko murisi, joten hän sitten jäkitti puolet illasta. Pomo toimi erotuomarina, ettei näiden kahden reitit kohdanneet. Onneksi Usko pääsääntöisesti halusi vain nukkua sohvan nurkassa.

Pahiten tilanteesta kärsi kuitenkin Armas Hurmas. Poika ei ymmärtänyt lainkaan mitä Uskolle oli käynyt. Kun olin Uskon peitellyt kotiin tultua sohvalle heräämään, niin päästin muut koirat pois makuuhuoneesta. Oiva tajusi pysyä kaukana, mutta Armas hiipi varovasti Uskon luokse. Ja vaikka kiltisti meni, niin Usko silti hääti tutkijan pois paikalta. Monta tuntia tämän jälkeen Armas kulki oikein huolestunut ilme kasvoillaan ja yritti ottaa selvää, mitä Uskolle on käynyt. Oppi kuitenkin ensimmäisestä kerrasta, että parinkymmenen sentin hajurako pitää jättää potilaaseen. Oli jotenkin äärimmäisen koskettavaa nähdä tuo maailman iloisin häntää aina heiluttava poika häntä pitkänä ja huolestunut ilme kasvoillaan.

Onneksi tuokin päivä lopulta päättyi ja pojat pääsivät takaisin arkeen. Toki vain hetkeksi, kun pomo päätti suorittaa pientä pintaremonttia kerhotiloissa. Karvaiset jengiläiset toimivat työnjohtajina, kun pomo irroitteli tapettia ja maalasi pitkälle yöhön. Taas tuli yksi todistus siitä, että Usko on kasvanut aikuiseksi pojaksi, sillä hänessä ei ole yhtään maalia. Yleensä Usko onnistuu ihan vain vahingossa astumaan maaliastiaan tai kiehnäämään vastamaalatussa seinässä. Tällä kertaa maalia tarttui seinän lisäksi vain Oivan irokeesiin.

Mutta eihän viikon jännitykset siihen lopu. En enää voi muistaa, että kirjoitinko jo, että aikuisten poikien ruoan valmistus lopetettiin. Hamstrasin silloin mahdollisimman monta pussia ruokaa, mutta nyt syödään viimeisiä viimeisestä pussista. Tämän ruoan tilalle tuli joku vastaava tuote. Siitä Usko sai tänään ensimmäiset makupalat sekoituksena. Toivotaan, että tuo uusi ruoka sopii yhtä hyvin kuin tuo, mitä söivät lähemmäs viisi vuotta. Ostin meinaa pussin toista saman valmistajan ruokaa, jonka olisi pitänyt sisällysluettelon perusteella toimia, mutta Uskon korvat olivat toista mieltä. Ne meinaa alkoivat tuottaa todella paljon möhnää. Niinpä Usko on ollut nyt kokonaan vanhalla ruoalla, kun nuo muut ovat syöneet tuota toista ruokaa vanhan seassa. Sitten onkin pohtimisen paikka, jos tämä vastaava valmiste aiheuttaa kanssa joko vatsaongelmia tai korvien mähmimistä.

Koirat on miljoona bisnes. Ja jokaisen koiran on pakko syödä jotain. Näin ollen tämähän se vasta kunnon bisnes onkin. Valitettavasti se ruoan laatu tai/ ja käytetyt raaka-aineet ei ole aina kovin sopivia. Kun Uskon kanssa pitkään etsittiin sopivaa ruokaa, niin nostaa itselle stressin, että tuo ruoan etsiminen pitäisi aloittaa alusta. Itse mielelläni tukisin kotimaista tuotantoa, näitä kun on nyt tullut montakin firmaa markkinoille. Tässä kuitenkin iso mutta, sillä yhtäkään ruokaa en niistä voi edes kokeilla näille, kun tiedän Uskon oireilevan. Toivottavasti tulevaisuudessa Suomessakin voitaisiin valmistaa sellaista koiranruokaa, että meilläkin sitä uskaltaisi kokeilla. Joskus mietin, että voisihan nuo kaksi nuorempaa syödä mitä vain, mutta miksi ihmeessä antaisin oireettomillekaan sellaista ruokaa, joka jostain syystä aiheuttaa oireita herkemmälle versiolle.

Nyt kuitenkin kaikki karvalliset rötköttää omilla paikoillaan masut pullollaan vanhan hyvänajan ruokaa. Armaskin oppi uuden ruokapaikkansa, vaikka pitkään ihmettelikin, että saako hän todellakin syödä siitä kupista, mikä oli toisessa paikassa, mihin hän on tottunut. Armas tuntuu olevan näistä kolmesta eniten kaavoihin kangistuva ja muutokset aina aiheuttaa hieman päänvaivaa. Onneksi on kuitenkin nopeasti sopeutuva, eikä jää mitään pohtimaan turhan pitkäksi aikaa. Muutama yö tuplasyntymäpäiväjuhliin. Ensi kerran kirjoittamalla täällä onkin yksi täysikäinen ja täyspäinen jengiläinen sekä virallinen seniori.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: